To sider af samme sag

Af Magnus Mio Slott Nielsen

 

To mænd gik torsdag i retten om en episode, der fandt sted tilbage i 2016. Sagen var blevet udskudt bla. fordi en af domsmændene faldt i søvn under retssagen, sidst de stod foran retten.

Begge mænd havde tiltalt hinanden for vold, og mændenes udlægning af begivenhederne var vidt forskellige.

Den yngste af de to var tiltalt for vold i gentagelsestilfælde. Anklagen var, at han havde råbt ”fuck muslimer” til den ældre af de to, som var muslim, og derefter gentagne gange slået ham i ansigtet og på kroppen.

Den ældre mand var tiltalt for, at have forsøgt at påkøre den yngre mand i sin bil, og at have slået ham op til flere gange med en stok. Han var ligeledes tiltalt for, at slå den yngre mand med knytnæve og at have tvunget ham ind i sin bil med vold eller trusler om vold.

Begge mænd nægtede sig skyldige.

 

Den 14 juli 2016 opstod en sag om vold mellem en yngre mand og en ældre muslimsk mand. Sagen kom for retten i november 2018.

Den yngre mand, som tidligere er dømt for vold, indtog sin skranke med en plastikpose fuld af juice brikker og en insulinsprøjte. Den ældre muslim kom langsomt ind i retslokalet med en stok i den ene hånd.

 

Den yngre mand var den første til at indtage vidneskranken. I et nøjsomligt tempo beskrev han et hændelsesforløb, hvori de to mænd stødte ind i hinanden på parkeringspladsen, da den ældre mand trådte ud foran ham. Idet han følte sig provokeret, udbrød den yngre mand  ”fucking muslim.” Han forsatte derefter sin gang med musik i ørene, hvorefter den ældre mand løb efter og slog ud efter den yngre mand. Han beskriver, at han undviger og slår igen af refleks. Herefter falder den ældre mand ned, og den yngre mand søger væk fra situationen. Den ældre man har i mellemtiden sat sig ind i sin bil.

”Han accelerer meget hurtigt”

Herefter beskriver han at den ældre mand forsøger at påkøre ham to gange. Anden gang bliver han, ifølge sin forklaring, ramt af bilen der til sidst kører over hans højre knæ. Den yngre mand løber herefter ind i et boligområde, hvor han beder en ældre dame ringe efter politiet. Her går han i insulinchok og den ældre mand slår ham med sin stok, og river ham ind i sin bil, hvorefter de køre til den nærliggende skole. Den muslimske mand skulle her have sagt, at hans børn skulle se ”hvor farlig en muslim kunne være.”

 

Den ældre mands historie beskrev en anden virkelighed. Han fortalte at han, da han skulle aflevere sine børn i skole, hører en mand råbe ”fuck muslimer.” Men da han troede han hørte forkert, vendte han sig. Idet han vender sig står den yngre mand tæt på hans ansigt og slår ham med en knytnæve i ansigtet. Den yngre mand slår ham gentagne gange, og et af de senere slag vælter ham. Den yngre mand begynder herefter at sparke til ham.

”Jeg følte, at han ville slå mig ihjel.”

Den yngre mand skubber en af døtrene til den ældre mand og løber væk. Da den ældre mand rejser sig får han beskrevet at han er løbet efter en af hans døtre. Han sætter derfor efter ham i bil, men stopper da han ser ham. Den ældre mand tager fat i den yngre, og spørger hvor hans datter er. Den yngre man begynder at angribe ham.

”Han slog som Mike Tyson. Mere end 20 gange.”

Den yngre mand falder dog til ro, og sætter sig villigt ind i bilen for at køre tilbage til skolen. Da han ved skolen får at vide, at politiet er tilkaldt løber den yngre mand fra stedet.

 

De to historier er vidt forskellige, og anklagerne blive smidt begge veje. Politiets billeder fra hændelsesdagen viser at den yngre mand havde et flækket øjenbryn, en mistet tand og skader på sit ben. Den ældre mand havde en flækket læbe der gik ind i mundhulen.

 

Hvilken vej sagen falder bliver afgjort når der falder dom den 23 november.

 

 

Vinkelsætning:

Jeg vil gerne fortælle, at der i 2016 opstod en voldsepisode med grund i racistiske bemærkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *